SLIMSTRAAT  6  UDENHOUT  TEL. 013 5111283
DORPSSTRAAT  46  OISTERWIJK  TEL. 013 5220251
Bakkers. die zich in de tijd van de gilden "Meester" wilden noemen, moesten als examenopgaaf een broeder bakken. Zo'n broeder is dus een meesterwerk, en daarmee het geschenk om kleine vriendschappen te onderhouden. Tevens is het de mogelijkheid om u met " Jan en Alleman" te verbroederen. De Brabantse Broeder wordt alleen gebakken door Specialiteitenbakkerij Besselink Udenhout en Oisterwijk.  Tel. 013-5111283 / 013-5220251
Tip - Iets opwarmen verhoogt de smaak.
De "Brabantse Broeder" is gebakken volgens een zeer oud recept in de ambachtelijke bakkerij Besselink, Slimstraat 6 in Udenhout. De naam "broeder" is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de gilden. Om lid of broeder van een gilde te worden moest een meesterproef worden afgelegd. Was men in staat een goede broeder te bakken, dan pas werd men toegelaten tot het bakkersgilde en mocht men zich
" meester bakker" noemen.
In de "Brabantse Broeder" zijn uitgelezen rozijnen verwerkt. De grootste zorg moet worden besteed
om de uit natuurlijke grondstoffen getrokken aroma's niet alleen te behouden, maar ook tijdens het bakproces verder te laten ontwikkelen. Daarom speelt de juiste baktemperatuur zo'n belangrijke rol. In de "Brabantse Broeder" zijn meerdere grondstoffen verwerkt o.a. op ouderwetse wijze gemalen amandelen.
Het is zulk een delicatesse, dat u er ook uw vrienden en relaties mee zult verrassen.
Een lekkernij
van
Specialiteiten
Bakkerij
Besselink
Home
Routekaart en E-mail